Rok/obdobie 2018

03.01.2019

1.01 Počet publikácií v karentovaných časopisoch v SR

1. Kopuncová, M. - Sádecká, J. - Kolek, E. - Polovka, M. - Durec, J. - Blaško, J.: Impact of inert gas atmosphere application on the complex profile of commercial orange juice volatiles during four-month storage. Journal of Food and Nutrition Research, 2018, vol. 57, no. 4, pp. 373-383. ISSN 1336-8672.

Rozpracované publikácie resp. publikácie v tlači - Vyjde začiatkom roku 2019, resp. v jeho priebehu

1. Polovka, M. - Tobolková, B. - Belajová, E. - Kopuncová, M. - Durec, J. : Analytical and chemometric tools used for fruit juices authenticity evaluation. Czech Chemical Society Symposium Series, 2018, vol. 16, no. XX, pp. XX-XX. Po recenznom konaní, čaká sa na vyjdenie.

2. Burdějová, L. - Tobolková, B. - Polovka, M.: Effect of different factors (fruit types, varieties, production years, solvents) on concentration of phenolic compounds, antioxidants and colorants of small berries. Rukopis zaslaný 10.1.2019 do časopisu Journal of Food Composition and Analysis.

3. Burdejova, L. - Tobolková, B. - Pořízka, J. - Polovka, M. - Neugebauerová, J. Effect of extraction solvents and processing method on physicochemical and antioxidant properties of Czech medicinal plants. Rukopis v príprave.

4. Tobolková, Blanka - Belajová, Elena - Polovka, Martin - Daško, Ľubomír - Durec, Ján: A comparison of the influence of oxygen, nitrogen and argon atmosphere on orange juice quality

Rukopis v príprave. (pre hardvérové problémy pôvodne pripravený rukopis bol poškodený)

1.02 Počet publikácií v zahraničných karentovaných časopisoch

1. Sádecká, J. - Kopuncová, M. - Kolek, E. - Blaško, J. - Polovka, M. - Farkaš, P. - Durec, J.: Influence of protective inert gas atmospheres on the aroma stability of orange juice with pulp. Barbara Siegmund & Erich Leitner (Eds.): FLAVOUR SCIENCE, 2018, Verlag der Technischen Universität Graz, pp. 371-374. DOI: 10.3217/978-3-85125-593-5-78, CC BY-NC-ND 4.0 (recenzovaná knižná publikácia)

1.06 Počet vedeckých prác publikovaných v recenzovaných vedeckých časopisoch v SR

1. Durec, J. - Tobolková, B. - Kolek, K.:Kolorimetrické hodnocení rostlinných nápojů v barevném systému CIE L*a*b*. Trendy v potravinárstve, 2018, roč. XXIII, č. 1, pp. 44-50. ISSN 1336-085X. (recenz.)*

2. Durec J. - Kukurová, K. - Kolek, E. - Tobolková, B.: Profil mastných kyselín v rastlinných nápojoch a ich stabilita počas skladovania výrobkov. Trendy v potravinárstve, 2018, roč. XXIII, č. 1, pp. 51-55. ISSN 1336-085X. (recenz.)*

*Č. 1/2018 Trendy v potravinárstve boli vydané ako recenzované - všetky publikované príspecky prešli recenzným konaním za účasti troch renomovaných externých recenzentov zo SR a ČR

1.08 Počet vedeckých prác publikovaných v nerecenzovaných odborných časopisoch a zborníkoch v SR

1. Sádecká, J. - Kopuncová, M. - Kolek, E.: Vplyv doby skladovania pasterizovanej ananásovej šťavy Kostarika produkovanej v inertnej atmosfére N2 na zmeny jej arómy. Trendy v potravinárstve, ročník XXIII., 2018, č.2, str.78-80.*

*Č. 2/2018 Trendy v potravinárstve boli vydané ako nerecenzované

1.09 Počet vedeckých prác publikovaných v nerecenzovaných odborných časopisoch a zborníkoch v zahraničí

1. Sádecká, J. - Kopuncová, M. - Kolek, E. - Tobolková, B. - Polovka, M. - Durec, J.: Efficiency of protective inert gases applications on aroma stability of commercial fruit juices. 18th International Nutrition & Diagnostic conference: Abstract Book and Final Programme, September 22-25, 2018, Prague, Czech Republic, pp. 94-95.

2. Tobolková B. - Belajová E. - Polovka M. - Durec J.: Utilisation of spectroscopic and chromatographic techniques for evaluation of fruit juices authenticity. 18th International Nutrition & Diagnostic conference: Abstract Book and Final Programme, September 22-25, 2018, Prague, Czech Republic, pp. 55

3. Sádecká, J.- Tobolková, B.- Kopuncová, M.- Kolek, E. - Belajová, E. - Polovka, M. - Daško, Ľ. - Durec, J.: Multi-experimental characterisation of Costa Rican pineapple juice. 4th International Conference on Food Chemistry and Technology: Abtract Book, November 5-7, 2018, Berlin, Germany, pp. 45-46.

4. Tobolková, B. - Belajová, E. - Polovka, M. - Kopuncová, M. - Daško, Ľ. - Durec, J.: Assessment of fruit juices authenticity using spectroscopic and chromatographic techniques. 4th International Conference on Food Chemistry and Technology: Abtract Book, November 5-7, 2018, Berlin, Germany, pp. 45.

5. Polovka, M. - Tobolková, B. - Belajová, E. - Kopuncová, M. - Durec, J. : Analytical and chemometric tools used for fruit juices authenticity evaluation. 7th Meeting on Chemistry and Life 2018: Book of abstracts. September 12-14, 2018, pp. 69, ISBN: 978-80-214-5488-0.

6. Burdějová, L. - Polovka, M. - Pořízka, J. Impact of post-harvest processing, geographical locality and production year on quality of selected medicinal plants. CECE 2018: 15th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. October 15-17, 2018, Brno, Czech Republic, pp. 116-119. ISBN 978-80-904959-5-1.

4.1 Počet účastníkov formálneho alebo neformálneho vzdelávania

1. Informačný seminár pre pracovníkov odberateľa výsledkov - McCarter, a.s. - odpočet doterajších aktivít a plán ďalšej činnosti projektu - 20.11.2018 v Bratislave za účasti členov RK a pracovníkov odberateľa výsledkov

10 osôb

2. Seminár_Aktuálne trendy systémov riadenia kontroly potravín - Odborný seminár Kvalita a bezpečnosť potravín: Aktuálne trendy systémov riadenia a kontroly potravín, ktorého odborným garantom je prof. Ing. Jozef Golian, Dr.

Termín konania: 13.11.2018, miesto konania: SPU Nitra

50 osôb

SPOLU: 60 osôb

4.4 Počet PhD študentov, ktorých témy doktorandských prác súvisia s riešeným projektom

Na riešení projektu sa v r. 2018 podieľala 1 PhD študentka -Ing. Lenka Burdějová rod. Butorová. Jej PhD. práca tematicky resp. metodicky súvisí s témou projektu.

Ing. Kopuncová v r. 2018 na projekte z dôvodu MD neparticipovala.

1. Ing. Lenka Butorová: "Komplexní analýza léčivých rostlin a jejich potenciál při využití v potravinářském průmyslu" Školiace pracovisko: VÚP NPPC Bratislava. Školiteľ: Ing. Martin Polovka, PhD. (VÚP NPPC Bratislava), školiteľ špecialista: Ing. Eva Vítová, PhD. (VUT Brno). Časový rámec štúdia: 2014-2018. . Člen RK. V r. 2018 bola PhD. práca úspešne obhájená.

4.6 Popularizačné aktivity

1, Webová stránka projektu https://www.apvv-mcc.webnode.sk.Na stránke boli v monitorovanom období aktualizované informácie o projekte, jeho cieľoch a dosiahnutých výstupoch,

2, Konferencie a semináre s aktívnou účasťou na ktorých sa členovia RK zúčastnili (viď predch. časti správy, stále inštalácie postrov a propagačné aktivity na výstave Agrokomplex 2018, Konferencia 100 rokov potravinárstva v SR a ČR (Bratislava, 1.6.2018, medzinárodné odborné sympózium.

Propagácia výsledkov bude prebiehať aj v ďalšom období prostredníctvom informačných tokov riešiteľskej organizácie, odberateľa výsledkov McCarter, a.s., účasťou na domácich a zahraničných konferenciách, seminároch, školeniach.


Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum; Hlohovecká 2, 951 41 Lužianky
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky